3 apró dolog, amin ebben az évben változtatok, hogy többet lehessek a gyerekeimmel

Ha nem vagy elég időt a gyerekekkel, ez neked is hasznos lehet.

A legtöbben teszünk magunknak valamiféle fogadalmat újévkor, még ha nem is verjük túl nagy dobra azokat. Most én is ebben a cipőben járok, ugyanis a két ünnep között végre akadt alkalmam arra, hogy valamelyest átértékeljem az átlagos hétköznapjaimat. A rengeteg közös program, móka, és játék közepette ugyanis többször is belém hasított az érzés: "miért nem jut ebből több nekem?". És akkor jött a fogadalom. Vagy mondjuk inkább úgy, hogy megfogalmazódott bennem egy komoly igény arra, hogytényleg tegyek valamit a változás érdekében. Na már most, egyik nap leülte és összeírtam, hogy a napi 8 óra munka plusz némi ingázással töltött idő mellett miből tudnék lefaragni annak érdekében, hogy még több időt tölthessek a gyerekeimmel. A következőkre jutottam, és úgy éreztem meg kell osztanom veletek, hátha ti is találtok benne valami hasznosat.

Ebben az évben tehát ezen a 3 dolgon igyekszem változtatni annak érdekében, hogy több legyen az együtt tölthető apa-gyerek idő:

1)) Heti egyszer bevonom őket a sportba

Ha minden jól jön össze, akkor hetente 3 nap szoktam futni, - általában a Margit-szigeten-, egy, másfél órákat. Ezt általában mnka után teszem, de péntekenként akár el is tudnák valamivel korábban szabadulni, így én mehetnék a srácokkal a suliba és vihetném őket magammal a szigetre. Nekik nem is feltétlenül kéne kocogni, van bringájuk, görkorijuk, meg rollerük is, amivel mellettem hasíthatnának.

2)) Mese helyett játék

Minden este engedélyezve van nekik 2-3 rövidebb mese megnézése. Vagy Tv-n, vagy youtube-on szoktunk nekik valami értelmesebbet bekapcsolni, viszont lehetne legalább egy vagy két nap, amikor mesenézés helyett inkább leülnénk még "gyorsan" legózni, vagy bármi mást játszani. Biztos díjazzák majd az ötletet.

Kép
forrás: getty images

3)) Hétvégén nincs meló

Annak érdekében, hogy ne kelljen szinte soha túlóráznom és azért emberi időben hazaérjek, szinte minden nap kinyitom még a laptopom, miután hazaértem. Sajna ez hétvégén sem szokott elmaradni, főleg, hogy ezzel készülök a hétfői értekezletekre. Most viszont úgy döntöttem, hogy minden nap inkább bemegyek fél órával korábban és benn maradok ennyivel tovább (kivéve a péntek), hogy utol tudjam érni magamat. Péntek este a futás után még összeállítom a követkeő hétfői teendőlistámat, vagy egy prezit és így vasárnap tudok kizárólag a gyerekekre koncentrálni.

Te is küzdesz az időhiánnyal? Hogy oldod meg, hogy minél több időt tölthess a gyerkőcökkel? Írd meg kommentben!

Még több cikk neked
Ilyen, amikor egy 5 éves tanít meg arra, hogyan kösd be egyszerűbben a cipődet
Ilyen, amikor egy 5 éves tanít meg arra, hogyan kösd be egyszerűbben a cipődet

Lehet, hogy van egyszerűbb megoldás is, mint a sok "átfűzöm-áthurkolom"...

Elolvasom
Senki sem tökéletes: 11 eszméletlen szülői baki
Senki sem tökéletes: 11 eszméletlen szülői baki

Valld be nyugodtan, néha te is csinálsz ilyeneket!

Elolvasom
Apa megoldotta, hogy az összes gyereke imádjon fürdeni
Apa megoldotta, hogy az összes gyereke imádjon fürdeni

Sajátos megoldás, de ha egyszer bevált!

Elolvasom

Előfizetés