3 óvintézkedés, amit otthon tehetsz, ha utolért titeket a megfázás

Hogy ne váljon az otthonotok baci-teleppé.

Biztosan te is tapasztalod magad körül, hogy sorra dőlnek ki és jelentenek beteget a kollegáid, ismerőseid a megfázásos, influenzás időszakban. A helyzet az, hogy amint a gyerkőc már rendszeresen elkezd közösségbe járni, -bölcsi, ovi, suli-, ő talán még nagyobb eséllyel hozza haza a jobbnál jobb bacikat a családnak. És igen, sajnos valahol törvényszerű, hogy ilyenkor akár egy lánc, az egész családon, - nem csak a szűk családon, de sokszor nagyobb körökön-, is szépen végigmegy a betegség. Persze mi sem vagyunk varázslók és sajnos nem tudunk megkímélni benneteket attól, hogy a gyerekekkel együtt átéljétek a kellemetlen tüneteket, e abban talán tudunk egy picit segíteni, hogy adunk néhány tippet, mivel lehet lecsökkenteni a baci-telepeket az otthonotokban.

Ha nektek is vannak erre jól bejáratott szokásaitok, semmiképp ne habozzatok megírni nekünk kommentben, mert így minél többen be tudjuk vetni a szükséges óvintézkedéseket!

Mi tehát ezeket ajánljuk:

1)) Minden hazaérkezésnél, kinti játszás után alapos kézmosást eszközölni

Minél több alkalommal gyakoroljuk a kicsikkel, hogy kezet kell mosni, annál természetesebb lesz számukra és egy idő után már talán mondanunk sem kell. Érdemes mindig kiemelni, hogy idegen tárgyak fogdosása, tömegközlekedésen való utazás, játszóterezés után mindig meg kell mosni a praclikat.

2)) Fertőtleníteni a gyakran használt felületeket

Persze nem arról van szó, hogy naponta nagytakarítást kell végezni az otthonunkban, de amikor megfázásos időszak van, érdemes fokozottabban ügyelni arra, hogy mit fogdosunk össze legtöbbször és legtöbben. Például a tv-távirányítót, hűtőajtót, mobilokat, kilincseket, kedvenc játékokat. A célra kiválóan megfelel egy fertőtlenítő kendő is, amit bármikor be lehet vetni.

gif

3)) Házhoz hívni a háziorvost a kicsihez

Ha van rá lehetőség és a gyerek még elég kicsi, érdemes otthonra kihívni a háziorvost, hogy vizsgálja meg. Hogy miért? Gondolj csak bele mennyi időt kell átlagosan eltölteni egy orvosi rendelő várójában és hogy mennyi minden nem kívánatos dolgot lehet ez idő alatt még magunkra szedni. Mindezt pedig egy beteg, nyűgös gyerekkel még rosszabb végigcsinálni.

Még több cikk neked
Ilyen, amikor egy 5 éves tanít meg arra, hogyan kösd be egyszerűbben a cipődet
Ilyen, amikor egy 5 éves tanít meg arra, hogyan kösd be egyszerűbben a cipődet

Lehet, hogy van egyszerűbb megoldás is, mint a sok "átfűzöm-áthurkolom"...

Elolvasom
Senki sem tökéletes: 11 eszméletlen szülői baki
Senki sem tökéletes: 11 eszméletlen szülői baki

Valld be nyugodtan, néha te is csinálsz ilyeneket!

Elolvasom
Apa megoldotta, hogy az összes gyereke imádjon fürdeni
Apa megoldotta, hogy az összes gyereke imádjon fürdeni

Sajátos megoldás, de ha egyszer bevált!

Elolvasom

Előfizetés