3 óvintézkedés, amit otthon tehetsz, ha utolért titeket a megfázás

Forrás: fatherly.com

Hogy ne váljon az otthonotok baci-teleppé.

Biztosan te is tapasztalod magad körül, hogy sorra dőlnek ki és jelentenek beteget a kollegáid, ismerőseid a megfázásos, influenzás időszakban. A helyzet az, hogy amint a gyerkőc már rendszeresen elkezd közösségbe járni, -bölcsi, ovi, suli-, ő talán még nagyobb eséllyel hozza haza a jobbnál jobb bacikat a családnak. És igen, sajnos valahol törvényszerű, hogy ilyenkor akár egy lánc, az egész családon, - nem csak a szűk családon, de sokszor nagyobb körökön-, is szépen végigmegy a betegség. Persze mi sem vagyunk varázslók és sajnos nem tudunk megkímélni benneteket attól, hogy a gyerekekkel együtt átéljétek a kellemetlen tüneteket, e abban talán tudunk egy picit segíteni, hogy adunk néhány tippet, mivel lehet lecsökkenteni a baci-telepeket az otthonotokban.

Ha nektek is vannak erre jól bejáratott szokásaitok, semmiképp ne habozzatok megírni nekünk kommentben, mert így minél többen be tudjuk vetni a szükséges óvintézkedéseket!

Mi tehát ezeket ajánljuk:

1)) Minden hazaérkezésnél, kinti játszás után alapos kézmosást eszközölni

Minél több alkalommal gyakoroljuk a kicsikkel, hogy kezet kell mosni, annál természetesebb lesz számukra és egy idő után már talán mondanunk sem kell. Érdemes mindig kiemelni, hogy idegen tárgyak fogdosása, tömegközlekedésen való utazás, játszóterezés után mindig meg kell mosni a praclikat.

2)) Fertőtleníteni a gyakran használt felületeket

Persze nem arról van szó, hogy naponta nagytakarítást kell végezni az otthonunkban, de amikor megfázásos időszak van, érdemes fokozottabban ügyelni arra, hogy mit fogdosunk össze legtöbbször és legtöbben. Például a tv-távirányítót, hűtőajtót, mobilokat, kilincseket, kedvenc játékokat. A célra kiválóan megfelel egy fertőtlenítő kendő is, amit bármikor be lehet vetni.

gif

3)) Házhoz hívni a háziorvost a kicsihez

Ha van rá lehetőség és a gyerek még elég kicsi, érdemes otthonra kihívni a háziorvost, hogy vizsgálja meg. Hogy miért? Gondolj csak bele mennyi időt kell átlagosan eltölteni egy orvosi rendelő várójában és hogy mennyi minden nem kívánatos dolgot lehet ez idő alatt még magunkra szedni. Mindezt pedig egy beteg, nyűgös gyerekkel még rosszabb végigcsinálni.

Még több cikk neked
Kire ütött ez a gyerek: Szabó Győző most mindent visszakap kisfiától, amit valaha ebben az életben elkövetett - VIDEÓ
Kire ütött ez a gyerek: Szabó Győző most mindent visszakap kisfiától, amit valaha ebben az életben elkövetett - VIDEÓ

Szabó Győző két gyerek büszke édesapja: egy 21 éves nagylányé és egy 7 éves kisfiúé. Az Apa Magazin legújabb számának címlapfotózásán fiával, Misivel pózólt - mi pedig két póz közt kifaggatuk őt a gyerekneveléssel kapcsolatos tapasztalatairól.

Elolvasom
Itt a tavasz, vele együtt az Apa magazin legfrissebb száma.
Itt a tavasz, vele együtt az Apa magazin legfrissebb száma.

Ezúttal is főszerkesztőnk, Vida Ferenc szedte össze öt kedvenc cikkét a lapból. Popeye, gasztroapák és vloggerek minden mennyiségben.

Elolvasom
Jobban kell neki a figyelmed, mint gondolnád! 3 fontos szokás, amit vezess be annak érdekében, hogy meg is kapja!
Jobban kell neki a figyelmed, mint gondolnád! 3 fontos szokás, amit vezess be annak érdekében, hogy meg is kapja!

„Apa, apa, apa! Figyelsz te rám egyáltalán?”

Elolvasom

Előfizetés