Addig csald ki a gyereked a kertbe, amíg még süt nap

Immár kutatás bizonyítja, hogy azok, akik kertes házban nőttek fel, sokkal több gyümölcsöt és zöldséget esznek majd felnőttkorukban.


A Journal Of The Academy Of Nutrition And Dietetics egyik friss kutatása szerint összefüggés van aközött, hogy milyen környezetben nő fel a gyerek és, hogy felnőtt korában mit eszik.

Kép
forrás: www.gettyimages.com

Azok a gyerekek, akik kis korukban kertes házban cseperedtek fel, valamilyen szinten foglalkoztak a zöldségekkel, gyümölcsökkel, akkor nagyobb korukban sokkal egészségesebben táplálkoznak majd, mint azok a társaik, akik például a tömbházakban majszolták a boltban vett finomságokat. A kutatók 1351 egyetemistát kérdeztek meg, hogy mennyi zöldséget és gyümölcsöt fogyasztanak, illetve, hogy hol nőttek fel. Kiderült, akik az utóbbi kérdésre a "kertes ház" választ adták, azok átlagban 2,9 csészényit esznek a föld ajándékaiból, míg akik kert nélkül szocializálódtak, csak 2,4-et.

Kép
forrás: www.gettyimages.com

A tanulmányt a Get Fruved nevű mozgalom támogatta, a projekt összesen 4,9 millió dollárt fordít arra, hogy népszerűsítse a zöldség- és gyümölcsfogasztást. A tanulmány felhívja a figyelmet, hogy önmagában a kert léte nem elég, fontos, hogy a gyermekünk részt vegyen a munkákban, lássa a növények növekedését, fejlődését, hogy így is közelebb kerüljön hozzájuk.

De mi az a "Fruved"?

A kifejezés egy szleng, körülbelül azt jelenti, hogy mindig legyél ellátva zöldséggel és gyümölccsel. A Get Fruved projekt neve is innen származik, pontosabban a Get Your Fruits and Vegetables kifejezésből.

Olvasd el ezt is!
Még több cikk neked

Előfizetés