Mit üzennél tízéves önmagadnak?

Ha tanács, amit visszaküldenél a múltba, hogy segíts önmagadon.

A tíz év körüli gyerekek úgy érzik, sok mindent tudnak, de mégis számtalan dolgot el kell még nekik mondanod. Még nem érzik magukat férfinak, de kikérik maguknak, ha kisfiúnak hívod őket. Ha a mai apák visszagondolnak, nagyon is tudják, milyenek voltak, mit kellett volna tenniük akkor, és, ha tehetnék, visszaüzennének tíz éves önmaguknak. Egy gyermekneveléssel foglalkozó honlap fórumozói megtették ezt, mi bemutatjuk a hat leggyakoribb üzenetet, ami saját maguknak adtak fel.

Kép

Az olvasás jó

„Az volt bennem, hogy olvasnom kell, nem az, hogy mit. Ma már szinte csak olvasok, híreket, blogokat, cikkeket, regényeket, bármit. És ritkán van köztük értelmes olvasmány. Az iskolában viszont majdnem minden az volt. Értékeld, hogy rengeteg izgalmas kalandban veszel részt, ne legyen teher az olvasás.”

Tanuld meg, hogy a lányok nem ellenségek

„A legnehezebb lecke, de a leghasznosabb tanulnivaló. A tíz éves vagy, a hajhúzás és az első puszi között, persze, hogy zavart vagy. De hidd el, később sokkal vonzóbb lesz, hogy ellenkező nemű. Barátkozz többet a lányokkal, ne bántsd őket!”

Kép

A tanár nem ellenség

„Manapság azt mondom magamnak, ó, ha akkor tanultam volna… Annyi mindent nem magoltam be, csak azért, mert utáltam a tanárt vagy tantárgyat és felnőtt fejjel jövök rá, alapvetően érdekeltek ezek a dolgok. A tanár tanít, ezért kapja a fizetését, ne feledd!”

A matek mindig jól jön

„Nem szerettem. A matekosokon kívül senki sem szerette, ők tudtak valamit. A betűkben hittem, nem számokban, pedig a világ számtalan gyönyörű dolga kifejezhető a matematika nyelvén, de ami fontosabb, jóval könnyebb az élet, ha a mindennapi dolgoknál segít a matematika.”

Kép

Sportolj, amíg lehet

„Ellógtunk pár tesiórát, pedig imádtuk a focit. Ma is imádom, de már sportolok is mellette, igaz, egyre nehezebb. Fuss addig, ameddig tengernyi energiád van, focizz, kosarazz, játssz társaságban, ússz bátran, később minden sokkal nehezebb lesz!”

Bízz magadban!

„Igen, bántanak. Igen, beszólnak, de nem ismernek, még te sem tudod, ki vagy valójában. Higgy a genetikában, a szüleidben és figyeld magad, milyen dolgok érdekelnek, mik kötik le a figyelmed, és ne hagyd magad letéríteni az útról! Felnőtt fejjel megköszönöd.”

Olvasd el ezt is!
Még több cikk neked
Utolsó hétvégéjére készül idén a Gyerek Sziget
Utolsó hétvégéjére készül idén a Gyerek Sziget

Jjúnius 23-24-én érdemes kinézni a Hajógyári-szigetre és elmerülni a seregnyi ingyenes programban.

Elolvasom
Ez a hétvége az apukák ünnepe lesz a Gyerek Szigeten
Ez a hétvége az apukák ünnepe lesz a Gyerek Szigeten

A Gyerek Sziget harmadik hétvégéjén az apukáknak kedveskednek a szervezők, csupa apa-gyerek programmal:

Elolvasom
9 jel, hogy gyermekednek a digitális szakmában a helye
9 jel, hogy gyermekednek a digitális szakmában a helye

Legyen fiú vagy lány, 2 vagy 12 éves, ha az alábbi jelekkel találkozol, nem kizárt, hogy gyermeked egy nap programozó, webfejlesztő, szoftverfejlesztő, vagy más hasonló, IT területen dolgozó szakember lesz. És valószínűleg nagyon jó is!

Elolvasom

Előfizetés

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem