Így lehet hercegnő a kislányodból

Forrás: www.gettyimages.com

10 egyszerű gesztus, amivel elvarázsolhatod a pici lányodat

1. Vidd ágyba reggelit!

Jó esetben ezt látja tőled, amikor anyát ébreszted. Ne érezze, hogy ő csak egy udvarhölgy, kínálj neki királyi reggelit, és meglátod, igazi hódoló lesz belőle.

2. Menjetek moziba!

Ok, ez egy általános esemény, de próbáld ki, hogy ketten mentek! Elkíséred, előreengeded, biztosítod a kukoricát és az üdítőt, kiválasztod az épp aktuális gyerekfilmet és a pici úgy érzi, mintha egy randevún lenne, ahogy a nagyok.

3. Autózzatok egy jót!

Nem sietve, nem az idő által hajtva, csak úgy tegyetek pár kört a környéken. Ketten. Nyisd ki neki az ajtót, állítasd be az ülést, hagyd, hogy zenét válasszon, esetleg illatot is, így tényleg úgy érezheti magát, mint egy hercegnő a hintóban.

Kép
forrás: www.gettyimages.com

4. Vidd el fagyizni!

A jégkrémet óvatosan kell adagolni, ezért is lehet ünnepi alkalom egy közös fagyizás. Pattanjatok biciklire, menjetek el a legközelebbi cukrászdába, együt vegyétek és fogyasszátok el a hűs finomságot, és figyeld meg, a pici legközelebb már nem csak a fagyit, de a túrát is igényeli majd.

5. Várd az ajtó előtt

A kis hercegnő készülődik, nem illik zavarni! Apuka illedelmesen vár a lakás ajtaja előtt (nem, nem mindig, a megbeszélt program előtt), becsönget, a kislány pedig vár, kicsit húzza apa agyát, majd kinyitja, egy úrihölgy így cselekszik!

6. Tedd azt, amit akar!

Kérdezd meg, mit csinálna aznap. Úgy állj neki, hogy bármit mond, meg kell próbálnod teljesíteni. Ha szerencséd van, csak játszani akar, de nehezebb feladat esetén sem szabad megfutamodni, kell pár nap a hónapban, amikor a gyerek „irányít”.

Kép
forrás: www.gettyimages.com

7. Tedd azt, amit te csinálnál!

Akkor is elérheted a „hercegnő hatást”, ha azokba a szigorúan titkos programokba vonod be, amiket te szoktál csinálni. Vidd el horgászni, téli gumi-cserére, vagy kérd meg, hogy segítsen összerakni a konyhaasztalt. Hidd el, a bennfentesség érzetétől még nagyobb királynőnek érzi magát.

8. Menjetek el vacsorázni!

Az otthoni közös étkezéseket semmiképp ne hagyjátok el, de azért néha elmehettek kettesben valahova. Nem kell gyertyafényes fine diningben gondolkodni, egy gyros vagy a „nagy sárga M betű” még a legfinnyásabb királykisasszonyokat is kicsalogatja a palotájukból.

9. Shoppingoljatok!

Addig menj el vele plázába, amíg még megteheted! Varázsvilágba érkezik a kislány, ahogy beléptek a lehetőségek tárházába, kinyílnak kapuk és a gyerek úgy érzi, megtalálta a birodalmát. Vidd „csajos” helyekre, szánj rá időt, vegyetek is valami a lehetőségeidhez képest!

10. Tanuljatok megy együtt valamit!

Most ne a leckére gondolj. Süssetek muffint (az még neked is megy!), építsetek babaházat, tanuljatok meg valamit, hogy a kis hercegnő felnőttnek érezhesse magát!

Még több cikk neked
Mikor érdemes először moziba vinni a gyereket?
Mikor érdemes először moziba vinni a gyereket?

Adunk néhány tippet, hogy a mozi igazán élmény lehessen!

Elolvasom
Egyszer abszurd, másszor elgondolkodtató fotókat készít gyerekeivel ez az apuka
Egyszer abszurd, másszor elgondolkodtató fotókat készít gyerekeivel ez az apuka

Nem semmi lesz majd később ilyen gyerekkori fotókat visszanézni!

Elolvasom
9 dolog, amitől a leginkább félek, mióta megtudtam, hogy apa leszek
9 dolog, amitől a leginkább félek, mióta megtudtam, hogy apa leszek

"Nem titok és szerintem nem is szégyen, hogy vannak bizonyos dolgok, amelyektől tartok egy kicsit, sőt, olyanok is, amikre gondolni sem akarok, mert félelemmel töltenek el."

Elolvasom

Előfizetés