Milyen apa leszel a csillagjegyed szerint?

Forrás: www.gettyimages.com

Ha még nem vagy apa, megnézheted, milyen szülő válna belőled, ha már igen, letesztelheted, igazat mondanak-e a csillagok.

KOS
Ha valamit a fejébe vesz, azt végigcsinálja száz százalékos erőbedobással, így van az apasággal is. Nem lehet kiűzni a szülőszobából, mindene lesz a gyerek, óvja, tanítja és megpróbál hasonlóan törődő felnőttet nevelni belőle, mint ő maga.

BIKA
Törődik majd a gyerekével, de a szükséges szabadságot megadja neki - értelemszerűen ezt csak akkor, amikor a gyerek még kiskorú. Ahogy cseperedik, elengedi a kezét, de csak jó szándékból, hogy a gyerek maga tanuljon. Megpróbál megfelelő távolságot tartani a túlságosan szigorú és a szabadelvű nevelés között.

IKREK
Kreatív és rendhagyó ötletekkel próbálja felnevelni a gyerekét, nála tágabban értelmezettek a határok, "hosszabbra engedi a pórázt". Felnőttként tekint utódjára, így aztán annál jobb a kapcsolatuk, minél idősebb a gyermek. Azon apukák közé tartozik, akik elfogadják, ha sikeresebbé válik gyerek, mint ők.

Kép
forrás: www.gettyimages.com

RÁK
A rák apukák a szívükben lévő összes szeretet átadják a gyermeküknek. Számukra nincs elviselhetetlen pelenkaszag, nem teher az éjszakai virrasztás. Együtt mászik a babával, testi épségét nem kímélve megy bele a játékokba. Ez a hozzállás azonban vissza is üthet, e csillagjegyben születettek hajlamosak kisajátítani gyermeküket.

OROSZLÁN
Az oroszlánok harcos típusok és nem tűrik az ellentmondást. Szigorúan nevelik a gyereküket és megkövetelik a tiszteletet. A gyerek minden lépéséről tudni akarnak, sokat ellenőriznek, de mindezt csak a gyerek érdekében. Hatalmas szívük van, ami néha képes meglágyulni.

SZŰZ
Tudatos és tervező típus, amikor megszületik a gyerek, ő már nagyon is tisztában van vele, mit és hogyan kell csinálnia, aktívan kiveszi a részét a gyereknevelésből, igyekszik mindenhol ott lenni. Tökéletesen felméri a határt a túlzott gondoskodás és a nemtörődömség között, aktívan kiveszi a részét a gyereknevelésből.

MÉRLEG
Ő éppen nem a tervező típus, ösztönösen cselekszik, és többnyire jó döntéseket hoz. Alapvetően gondoskodó típus, de néha túlságosan is barátja a gyereknek, vigyáznia kell, hogy a szülői tekintélyét is megőrizze.

Kép
forrás: www.gettyimages.com

SKORPIÓ
A végletek embere. Vagy tejben-vajban füröszti a kicsit vagy túl szigorú vele. Beletelik jó pár évbe, mire rájön, mi is a helyes módi. Amikor viszont ez megvan, sajátos kapocs alakul közte és gyermeke között, amit számos szülő megirigyelhet tőlük.

NYILAS
Igazi ösztönlény, az intuícióra hagyatkozik, de minden szeretetét és törődését a kicsinek adja. Érzékeny típus, így minden változást, eredményt maximálisan megél. Biztos, hogy a művészetek valamilyen formában bekerülnek a nevelésbe, a gyerek érzelmi intelligenciája nagyobb lesz, bármilyen jegyben születik. A nyilas férfi hátránya, hogy elég későn barátkozik meg a gondolattal, hogy apa legyen.

BAK
Fontos számára a stabilitás, ezért csak akkor vág bele a gyerekvállalásba, ha minden feltétel adott és ő is felkészült rá. Ezután azonban akár több gyereket is vállal, végtelen türelme és a szeretete. Figyeli a gyermeket, de csak távolról, nem akarja megfojtani a szeretetével.

VÍZÖNTŐ
Kívülről úgy tűnhet, nem is érdekli a gyereknevelés, ezért sokan hibáztatják, pedig csak nem nyomja el a gyereket, és tudja, hogy a hibáiból is tanul. Ezért aztán az utódból egy talpraesett és magabiztos ember lesz, aki bárhol feltalálja magát. Közte és apja között valódi barátság alakulhat ki.

HALAK
Nyilashoz hasonlóan érzékeny típus, szabadelvű, de talán egy picivel több szabályt tart be, elfogadja az okosabbak tanácsát. Kicsit talán sokat aggódik a gyereke miatt, de ahogy idősebb lesz, képes lesz elengedni és valódi barátként segíteni az életben.

Még több cikk neked
Mikor érdemes először moziba vinni a gyereket?
Mikor érdemes először moziba vinni a gyereket?

Adunk néhány tippet, hogy a mozi igazán élmény lehessen!

Elolvasom
Egyszer abszurd, másszor elgondolkodtató fotókat készít gyerekeivel ez az apuka
Egyszer abszurd, másszor elgondolkodtató fotókat készít gyerekeivel ez az apuka

Nem semmi lesz majd később ilyen gyerekkori fotókat visszanézni!

Elolvasom
9 dolog, amitől a leginkább félek, mióta megtudtam, hogy apa leszek
9 dolog, amitől a leginkább félek, mióta megtudtam, hogy apa leszek

"Nem titok és szerintem nem is szégyen, hogy vannak bizonyos dolgok, amelyektől tartok egy kicsit, sőt, olyanok is, amikre gondolni sem akarok, mert félelemmel töltenek el."

Elolvasom

Előfizetés