Öt altatási tanács kezdő apukáknak

Forrás: www.gettyimages.com

Egyszer mindent meg kell tanulni. Így van ez a babaaltatással is. Nem kérheted meg mindig a párodat, hogy segítsen már elaltatni a picit, fel kell nőnöd a feladathoz neked is! Ha másért nem, azért a néhány nyugodt percért, óráért megéri. Most mutatunk tippet, amivel könnyebben álomba ringathatod a gyermekedet.

Játék

Ezt nem kell hangsúlyozni, igazából az a kérdés, mikor nem játszotok… Az alvás szempontjából azonban érdemes jól időzíteni, hisz a jól megérdemelt „munka” után édes a pihenés. Játssz vele napközben sokat, vagy közvetlenül az elalvás előtt és meglátod, hamar álomba zuhan, ráadásul a kapcsolatotoknak is használ a sok közös program.

Nyugalom

Teremtsd meg a nyugodt körülményeket a pihenéshez. Nem csak arról van szó, hogy legyen kényelmes és biztonságos a fekhely, de biztosítsd az optimális hőmérsékletet, figyelj arra, hogy minél kevesebb fény szűrődjön be a szobába. És a csend. Ez a legfontosabb és legnehezebb is, de muszáj nyugton maradnotok, amikor a picinek pihennie kell.

Kép
forrás: www.gettyimages.com

Napközbeni alvás

A napközbeni alvás témaköre megosztja a szülőket, van, aki esküszik rá, hogy kell a baba egészséges életéhez, van, aki szerint az este való csicsikálásra. Ebben a vitában nem is foglalnánk állást, az viszont biztos, ha kimarad a délutáni szieszta, sokkal könnyebben jön este álom a szemére.

Ringasd el autó, hinta babakocsi, bölcső

A ringatás hipnotikus ereje még a felnőtteknél is okozhat kellemes elálmosodást, a gyereknél pedig valóságos álom-mágnes. És nincs is helyhez kötve, az autó monoton zakatolása vagy a játszótéri hintán megtett „utak” is álomba ringathatnak, ahogy a bölcső vagy a babakocsi lassú és ütemes mozgása.

Barát alváshoz

Sokkal könnyebben alszik el a baba, ha az ágyon/bölcsőn kívül van még néhány tárgy, amit az alváshoz tud kapcsolni. Ilyen lehet a célra kijelölt alvópárna, valamelyik baba, amihez jól esik hozzábújni, de van, hogy egy sima ruhadarab látja el ezt a célt. A pici ekkor nem érzi magát annyira egyedül, biztonságban van, édes lesz az álma.

Még több cikk neked
Kire ütött ez a gyerek: Szabó Győző most mindent visszakap kisfiától, amit valaha ebben az életben elkövetett - VIDEÓ
Kire ütött ez a gyerek: Szabó Győző most mindent visszakap kisfiától, amit valaha ebben az életben elkövetett - VIDEÓ

Szabó Győző két gyerek büszke édesapja: egy 21 éves nagylányé és egy 7 éves kisfiúé. Az Apa Magazin legújabb számának címlapfotózásán fiával, Misivel pózólt - mi pedig két póz közt kifaggatuk őt a gyerekneveléssel kapcsolatos tapasztalatairól.

Elolvasom
Itt a tavasz, vele együtt az Apa magazin legfrissebb száma.
Itt a tavasz, vele együtt az Apa magazin legfrissebb száma.

Ezúttal is főszerkesztőnk, Vida Ferenc szedte össze öt kedvenc cikkét a lapból. Popeye, gasztroapák és vloggerek minden mennyiségben.

Elolvasom
Jobban kell neki a figyelmed, mint gondolnád! 3 fontos szokás, amit vezess be annak érdekében, hogy meg is kapja!
Jobban kell neki a figyelmed, mint gondolnád! 3 fontos szokás, amit vezess be annak érdekében, hogy meg is kapja!

„Apa, apa, apa! Figyelsz te rám egyáltalán?”

Elolvasom

Előfizetés