Ti túlélnétek a Reszkessetek betörők csapdáit?

Itt a bizonyíték, hogy ezeket a gyakorlatokat nem érdemes otthon kipróbálni.

A Reszkessetek betörők a legnépszerűbb karácsonyi film az Egyesült Államokban, de nyugodtan kijelenthetjük, igazából az egész világon imádják. Magyarországon például közfelháborodást váltott ki, amikor egyszer nem adta le egyik adó sem karácsonykor. Hogy mitől működik a film, nehéz megmondani, de Kevin McAllister parádés trükkjei biztos, hogy hozzájárultak.

Ám azok a mutatványok, amelyek a filmben látszólag egyszerűek és csak kis mértékben veszélyeztetik a betörők testi épségét, valójúban bonyolult és életveszélyes mutatványok. Legalábbis a Vsauce3 videós csapata ezt a következtetést vonta le, miután szakszerűen megvizsgálta a kultikus film jeleneteit.

Kép
forrás: www.fatherly.com

Tesztükből kiderült, hogy azt a bizonyos kilincset nem lehet volna a filmben látott módon felhevíteni, de, ha mégis, leégett volna a ház, nem csak a betörő keze szenvedte volna meg. A festékesvödör nem csak lehajította volna Joe Pescit a lépcsőről, de konkrétan meg is ölte volna. A csapat ok-okozati összefüggésekkel, fizikai példákkal támasztja alá, hogy nincs semmi baj, minden karácsonykor egy valódi mesét nézünk.

Még több cikk neked
Senki sem tökéletes: 11 eszméletlen szülői baki
Senki sem tökéletes: 11 eszméletlen szülői baki

Valld be nyugodtan, néha te is csinálsz ilyeneket!

Elolvasom
Apa megoldotta, hogy az összes gyereke imádjon fürdeni
Apa megoldotta, hogy az összes gyereke imádjon fürdeni

Sajátos megoldás, de ha egyszer bevált!

Elolvasom
Milyen életkorban milyen házimunkát bízhatsz a gyerekre? Íme a lista
Milyen életkorban milyen házimunkát bízhatsz a gyerekre? Íme a lista

A házimunka az életünk része, ezért szülő és gyerek egyaránt akkor jár jól, ha már egészen apró korban rászoktatjuk a leszármazottainkat néhány alapvető feladatra, például hogy...

Elolvasom

Előfizetés