Ti túlélnétek a Reszkessetek betörők csapdáit?

Forrás: imdb.com

Itt a bizonyíték, hogy ezeket a gyakorlatokat nem érdemes otthon kipróbálni.

A Reszkessetek betörők a legnépszerűbb karácsonyi film az Egyesült Államokban, de nyugodtan kijelenthetjük, igazából az egész világon imádják. Magyarországon például közfelháborodást váltott ki, amikor egyszer nem adta le egyik adó sem karácsonykor. Hogy mitől működik a film, nehéz megmondani, de Kevin McAllister parádés trükkjei biztos, hogy hozzájárultak.

Ám azok a mutatványok, amelyek a filmben látszólag egyszerűek és csak kis mértékben veszélyeztetik a betörők testi épségét, valójúban bonyolult és életveszélyes mutatványok. Legalábbis a Vsauce3 videós csapata ezt a következtetést vonta le, miután szakszerűen megvizsgálta a kultikus film jeleneteit.

Kép
forrás: www.fatherly.com

Tesztükből kiderült, hogy azt a bizonyos kilincset nem lehet volna a filmben látott módon felhevíteni, de, ha mégis, leégett volna a ház, nem csak a betörő keze szenvedte volna meg. A festékesvödör nem csak lehajította volna Joe Pescit a lépcsőről, de konkrétan meg is ölte volna. A csapat ok-okozati összefüggésekkel, fizikai példákkal támasztja alá, hogy nincs semmi baj, minden karácsonykor egy valódi mesét nézünk.

Még több cikk neked
Utolsó hétvégéjére készül idén a Gyerek Sziget
Utolsó hétvégéjére készül idén a Gyerek Sziget

Jjúnius 23-24-én érdemes kinézni a Hajógyári-szigetre és elmerülni a seregnyi ingyenes programban.

Elolvasom
Ez a hétvége az apukák ünnepe lesz a Gyerek Szigeten
Ez a hétvége az apukák ünnepe lesz a Gyerek Szigeten

A Gyerek Sziget harmadik hétvégéjén az apukáknak kedveskednek a szervezők, csupa apa-gyerek programmal:

Elolvasom
9 jel, hogy gyermekednek a digitális szakmában a helye
9 jel, hogy gyermekednek a digitális szakmában a helye

Legyen fiú vagy lány, 2 vagy 12 éves, ha az alábbi jelekkel találkozol, nem kizárt, hogy gyermeked egy nap programozó, webfejlesztő, szoftverfejlesztő, vagy más hasonló, IT területen dolgozó szakember lesz. És valószínűleg nagyon jó is!

Elolvasom

Előfizetés

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem