Ne hagyd el magad! Ha boldog vagy, a gyereked is az lesz!

Az oxfordi kutatás szerint sokat tehetünk azért, hogy a gyermekünk hosszú távon is jó kedélyű legyen.

Épp a héten ismertettük azt a kutatást, amely arról szól, hogyan függ össze a gyermek intelligenciája az apával együtt töltött idővel. A tanulmány a mennyiségre helyezi a hangsúlyt, azaz, minél több a közös program, annál magasabb lesz az IQ. Egy másik kutatás arra mutat rá, fontos az együtt töltött idő minősége is.
Charles Opondo, az Oxford Egyetem kutatója munkatársaival több mint 10 000 gyereket és szülőt követett figyelemmel. Az eredményeket elemezve és összesítve arra jutott, azok a gyerekek voltak a boldogabbak és kiegyensúlyozottabbak, akinek apjuk lelkesen és vidáman élte meg az apaszerepet. Sőt, a minőségi időtöltést fontosabbnak tartották annál, hogy az apa mennyi időt tölt a gyermekével.

Kép
forrás: www.gettyimages.com

Dr. Matthew Lorber gyermekpszichológus is megnyilatkozott a kutatás eredményeivel kapcsolatban. A szakembert nem lepték meg a következtetések, véleménye szerint alátámasztják több korábbi vizsgálat tapasztalatait, miszerint a gyereknél jelentős viselkedési zavarokat okozhat, ha például valamelyik szülő a baba első évében depresszióban szenved. Hozzátette, ma már köztudott, hogy önmagában az apa hiánya is magatartásbéli problémákat okozhat a gyerekeknél.

A kutatás teljes ITT tekinthető meg.

Még több cikk neked
Senki sem tökéletes: 11 eszméletlen szülői baki
Senki sem tökéletes: 11 eszméletlen szülői baki

Valld be nyugodtan, néha te is csinálsz ilyeneket!

Elolvasom
Apa megoldotta, hogy az összes gyereke imádjon fürdeni
Apa megoldotta, hogy az összes gyereke imádjon fürdeni

Sajátos megoldás, de ha egyszer bevált!

Elolvasom
Milyen életkorban milyen házimunkát bízhatsz a gyerekre? Íme a lista
Milyen életkorban milyen házimunkát bízhatsz a gyerekre? Íme a lista

A házimunka az életünk része, ezért szülő és gyerek egyaránt akkor jár jól, ha már egészen apró korban rászoktatjuk a leszármazottainkat néhány alapvető feladatra, például hogy...

Elolvasom

Előfizetés