Vonjuk be a gyereket okosan a lakásfelújításba

Forrás: Poli-Farbe Kft

Házfelújításkor, aki teheti, lepasszolja a gyerekeket a nagyszülőkhöz, barátokhoz. Ám, ha a gyerekszoba következik, jó móka lehet bevonni nagyobbacska csemeténket az ötletelésbe és a kisebb feladatokba.

Vannak a gyermek számára unalmas, vagy veszélyes munkafolyamatok lakásfelújításkor, de a gyerekszoba tervezgetésébe, a színek kiválasztásába nyugodtan bevonhatjuk a kicsiket. A gyerekek szívesen segítenek, dicsérettel és bíztatással pedig növelhetjük kitartásukat.

A legösztönzőbb az, ha épp a gyerekszobán „dolgozunk” együtt. Már a tervezési fázisba vonjuk be a szoba kis gazdáját, hiszen a színek kiválasztása is érdekelheti. Ha nem túl vadak az ötletei, engedjünk vágyainak, és ha elképzeléseink nem egyeznek, akkor is köthetünk kompromisszumot.

Alapvetően a semleges, világos és vidám színek valók a gyerekszobába, amelyek évekig jó háttérként szolgálnak a cseperedő kisemberek mindennapjaihoz. Az erőteljes pinket, a lilát vagy a kéket hamarabb elunják a srácok, ám egy kisebb falfelületen bátran használhatjuk az általuk kiválasztott élénk árnyalatot.

Kép
forrás: Poli-Farbe Kft

A gyerekszobában különösen fontos az egészségnek és a nagy igénybevételnek is megfelelő falfesték kiválasztása. Tisztasági festéskor kitűnő választás az idei év újítása, a Poli-Farbe Platinum matt latexfesték, amely kifejezetten olyan hamar koszolódó helyiségek falainak hosszútávú védelmére szolgál, mint a gyerekszoba.

Kép
forrás: Poli-Farbe Kft

Ha gyerek van a házban, a legkülönfélébb szennyeződések fröccsenhetnek és kenődhetnek a falakra: csoki, kóla, ketchup; zsírkréta, filctoll, grafitceruza nyoma és néha egy kis zsíros ételmaradék. Ezek általában maradandó foltokat okoznak, ám a latexfestékkel bevont falak nem csak moshatók, hanem dörzsölhetők is, így az említett szennyeződések mindegyike eltávolítható a falfelületekről.

Kép
forrás: Poli-Farbe Kft

Sőt, apa is jól jár a Platinum matt latexfestékekkel, amennyiben saját maga festi a szobát. Használatuk egyszerű, a munka gyorsan halad, és ezt használva hosszú ideig nem kell majd újra festenie a gyerekszobában!

A dörzsölhető, súrolható, mosható falfestékről részletes információ ITT.

Tippekért, ötletkért és szakmai tanácsokért látogass el a Poli-Farbe blogjára:
Elbizonytalanodtál? Kérdezd szakértőnket
Lakberendezési tanácsokért fordulj enteriőr-stylist szakértőnkhöz a Facebook oldalunkon ITT.
Hol tudod hozzád legközelebb beszerezni a szükséges festékeket, szerszámokat? Nézd meg itt.

Kép
forrás: Poli-Farbe Kft
Még több cikk neked
Mikor érdemes először moziba vinni a gyereket?
Mikor érdemes először moziba vinni a gyereket?

Adunk néhány tippet, hogy a mozi igazán élmény lehessen!

Elolvasom
Egyszer abszurd, másszor elgondolkodtató fotókat készít gyerekeivel ez az apuka
Egyszer abszurd, másszor elgondolkodtató fotókat készít gyerekeivel ez az apuka

Nem semmi lesz majd később ilyen gyerekkori fotókat visszanézni!

Elolvasom
9 dolog, amitől a leginkább félek, mióta megtudtam, hogy apa leszek
9 dolog, amitől a leginkább félek, mióta megtudtam, hogy apa leszek

"Nem titok és szerintem nem is szégyen, hogy vannak bizonyos dolgok, amelyektől tartok egy kicsit, sőt, olyanok is, amikre gondolni sem akarok, mert félelemmel töltenek el."

Elolvasom

Előfizetés