Vannak még hétköznapi hősök! - Ez az autista kisfiú már nem fél többé a fodrásznál

Forrás: refinery29

Megnyugtató érzés ilyenekről olvasni!

Nincs mit szépíteni a dolgon: vannak gyerekek, akik ki nem állhatnak fodrászhoz járni. Korábban írtunk egy jó kis összeállítást arról, hogy miként is érdemes nekiállni az első hajvágásnak, hogyan lehet jól felkészülni az új helyzetre, és már abban a cikkünkben sem rejtettük véka alá, hogy bizony, igen sok múlik a fodrász kiválasztásán és hozzáállásán. Mert valljuk be, nem biztos, hogy ugyanaz a fodrász, aki időtlen idők óta vágja a mi hajunkat, megfelelő lesz a kisgyerekünk számára. Hogy miért? Nos, ennek számos oka lehet: a kicsik nem csak az új helytől és helyzettől idegenkedhetnek, hanem attól a személytől is, aki épp valami olyasmit készül csinálni a hajával, amihez neki semmi kedve. Képzeljétek akkor el ezt egy olyan kisgyermek esetében, aki speciális nevelést igényel, például autista!

Sajnos nem minden fodrász van felkészülve a gyerekekre, hát még azokra a kicsikre, akikkel valamivel nehezebb szót érteni, akikhez nem könnyű kapcsolódni.

Egy kanadai "hajszobrász" azonban most remek példát mutatott a világnak, hiszen fénysebességgel terjed a története, amelyet ő maga osztott meg Facebook oldalán, azóta pedig számos külföldi csatorna, internetes újság készített vele interjút.

Történt ugyanis, hogy a Quebecben borbély szalont üzemeltető féfri üzletébe egy nap betért a 6 éves Wyatt és édesanyja. Wyatt autista, édesanyja szerint pedig rendkívül nehéz hozzá közelíteni, így a hajvágás számukra idáig sikertelen volt, az eddig meglátogatott fodrászok ugyanis nem tudtak mit kezdeni a kisfiú viselkedésével, és a legtöbb helyen kellő idő sem állt rendelkezésükre ahhoz, hogy a gyerek elkezdjen feloldódni a számára ismeretlen helyen.

Franz Jacob fodrász azonban nem sajnált sem időt, sem kreativitást és remekül alkalmazkodott a kisgyerek igényeihez.

Kép
forrás: facebook

Megértettem, hogy Wyattnek szüksége van egy kis időre, amíg feloldódik, így többször körbejártam vele az üzletet, és ahol csak lehetett, vágtam kicsit a hajából.

- írta a fodrász a posztjában.

Ezek után talán nem meglepő a fotó, amelyen a kisfiú épp a földön hasal, a fodrász pedig gond nélkül mellé "vetődik" és ott folytatja a munkát. A borbély állandó vendégei rendkívül büszkék a férfira, és hatalmas hír-cunamit indítottak el a Facebookon a dicséretükkel és köszönetük kifejezésre juttatásával. Mi is csak azt tudjuk mondani: így tovább, köszönjük, hogy vannak még hétköznapi hősök!

refinery29

Még több cikk neked
Ez a hétvége az apukák ünnepe lesz a Gyerek Szigeten
Ez a hétvége az apukák ünnepe lesz a Gyerek Szigeten

A Gyerek Sziget harmadik hétvégéjén az apukáknak kedveskednek a szervezők, csupa apa-gyerek programmal:

Elolvasom
9 jel, hogy gyermekednek a digitális szakmában a helye
9 jel, hogy gyermekednek a digitális szakmában a helye

Legyen fiú vagy lány, 2 vagy 12 éves, ha az alábbi jelekkel találkozol, nem kizárt, hogy gyermeked egy nap programozó, webfejlesztő, szoftverfejlesztő, vagy más hasonló, IT területen dolgozó szakember lesz. És valószínűleg nagyon jó is!

Elolvasom
Kire ütött ez a gyerek: Szabó Győző most mindent visszakap kisfiától, amit valaha ebben az életben elkövetett - VIDEÓ
Kire ütött ez a gyerek: Szabó Győző most mindent visszakap kisfiától, amit valaha ebben az életben elkövetett - VIDEÓ

Szabó Győző két gyerek büszke édesapja: egy 21 éves nagylányé és egy 7 éves kisfiúé. Az Apa Magazin legújabb számának címlapfotózásán fiával, Misivel pózólt - mi pedig két póz közt kifaggatuk őt a gyerekneveléssel kapcsolatos tapasztalatairól.

Elolvasom

Előfizetés

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem