Sértő, vagy nem sértő a "gyerekmentes övezet"? - vélemény apa szemmel

Vannak olyan szállások, ahova nem viheted magaddal a gyereked. Mit teszel ilyenkor?

Azért is imádjuk az őszi időszakot a feleségemmel, mert ilyenkor hamarosan elérkezik számunkra a közös „kimenő” ideje, vagyis, amikor kettesben elutazunk valahova wellnessezni. Általában belföldre megyünk, de volt már olyan is, hogy átugrottunk a szomszédba egy hosszú hétvégére a hegyek közé. Ilyenkor a srácok a nagyiéknál vannak, nekik is jó kikapcsolódás és nekünk is, de már többször előfordult az is, hogy az őszi, vagy épp a téli síszünetet összekapcsolva a kettőnk szabadságával, közösen mentünk el valahova pancsikolni, szaunázni, kirándulni, egyszóval pihenni. Alapvetően szeretünk a gyerekeinkkel utazni, mert örülünk, ha minél több mindent megmutathatunk, megtaníthatunk nekik egy-egy kiruccanás alkalmával, de azért az is jól esik, ha néha csak kettesben bújunk el a világ elől pár napra.

Kép
forrás: GettyImages

Nemrég épp átnyálaztam a neten a szállodakínálatot, és több helyen is olyan szövegre bukkantam, mint: „gyerekmentes szállás”, vagy akár „gyerekmentes wellness részleggel”. Utóbbit mondjuk könnyen meg tudom érteni, hiszen ki ne vágyna a szabadsága töltésekor csendre és nyugalomra, amit hát a nagy gyerekzsivajban nem mindig lehet megvalósítani, valljuk be – legalábbis, ha az én kölykeimből indulok ki. Szóval tök jó, vagy olyan részlege a wellnessnek, ahova csak bizonyos életkor felett lehet betérni, sőt, még olyan is van, hogy „csendes wellness”, ahova senkinek nem ér a hangos szó. Véleményem szerint ez kiváló hozzáállás, hiszen a szálláshelyeknek tudniuk kell minél több vendég igényeit kielégíteni, és igen, meg lehet érteni azt, hogy valaki egyáltalán nem vágyik zajongásra maga körül.

Ugyanilyen apropóból meg kéne, hogy értsem azokat a hoteleket, szállodákat is, akik alapból nem fogadnak gyerekeket, hogy teljeskörűen biztosítani tudják a vendégeik nyugalmát. De kérdem én, mi van akkor, ha az én gyerekeim történetesen egész fegyelmezetten viselkednek, - például életkoruk okán már meg lehet velük értetni, hogy ez egy „felnőttesebb szállás”, és akkor sem vihetem őket magammal a pihenésre, már pedig én pont azt a létesítményt szeretném már jó ideje kipróbálni.

Kép
forrás: GettyImages

Oké, persze mondhatnák, hogy „apuka akkor most menjen máshova”, de azzal nem számolnak, hogy vannak szülők, akik egyszerűen nem tudják úgymond másra bízni a gyerekeket? Hiszen nem minden családban vannak nagyszülők, lelkes, vállalkozó szellemű rokonok és barátok, akik egy kis kiruccanás idejére el tudják látni a kicsiket.

És persze az is benne van, hogy lehet, hogy nem is akarom másra bízni a gyerekem, mert meggyőződésem, hogy ha van némi szabadidőm, azt vele (is) szeretném megosztani. Félreértés ne essék, nem bírálat ez a részemről, inkább csak lázas kérdésfeltevés, hogy ilyen esetekben mit lehet tenni. Ti próbáltatok már „gyerekmentes övezetbe” gyereket vinni? Mi lett a vége? Netalán kértetek engedélyt a szállodától? Vagy élből elutasítjátok az ilyen helyeket? Ha van bármilyen tapasztalatotok, küldjétek el kommentben a cikk alatt!

Még több cikk neked
Senki sem tökéletes: 11 eszméletlen szülői baki
Senki sem tökéletes: 11 eszméletlen szülői baki

Valld be nyugodtan, néha te is csinálsz ilyeneket!

Elolvasom
Apa megoldotta, hogy az összes gyereke imádjon fürdeni
Apa megoldotta, hogy az összes gyereke imádjon fürdeni

Sajátos megoldás, de ha egyszer bevált!

Elolvasom
Milyen életkorban milyen házimunkát bízhatsz a gyerekre? Íme a lista
Milyen életkorban milyen házimunkát bízhatsz a gyerekre? Íme a lista

A házimunka az életünk része, ezért szülő és gyerek egyaránt akkor jár jól, ha már egészen apró korban rászoktatjuk a leszármazottainkat néhány alapvető feladatra, például hogy...

Elolvasom

Előfizetés