Ezért jó, ha mindig elkíséred a párod az ultrahangra: 5 nyomós érv

Forrás: Getty Images

Ha eddig hezitáltál volna, hogy elkísérd-e a kismamát az ultrahangra, reméljük most sikerül meggyőznünk!

Talán fel sem fogtad még, hogy hamarosan tényleg apuka válik belőled és hogy ez mit is jelent igazából. Nyugi, nem vagy egyedül: mindenki máshogy reagál a hírre és a várandósság ideje alatt is különféle módokon igyekszünk feldolgozni, hogy egy olyan időszak áll előttünk, amiben azelőtt sosem volt még részünk. Könnyen meglehet, hogy az első perctől kezdve, -ahogy dekódoltad a két csíkot a teszten -, hatalmas lázban égsz, de az is előfordulhat, hogy több időre van szükséged ahhoz, hogy megéld az új fejezetet a közös életetekben. Bármelyik is legyen igaz rád, van 5 nyomós érvünk amellett, hogy ha lehet, soha ne hagyd ki az éppen esedékes ultrahang vizsgálatokat!

# Segít felfogni, hogy megtörténik

Nem csak az apukák, sokszor még maguk a kismamák is nehezen hiszik el, hogy egy kis élet növekszik a pocakban. Azonban már az első jól látható ultrahang felvétel képes eloszlatni minden kétséget és segít tudatosítani, hogy tényleg szülők leszünk.

# Szemmel követheted a fejlődést

Ha az ember csak olvas a magzati fejlődésről, vagy meghallgatja, ahogy a párja elmondja, mi minden fejlődik ki az adott héten, általában nem elég ahhoz, hogy valóban el tudjuk képzelni, ahogy a kis élet fokozatosan növekszik és változik odabenn. Épp ezért nagyon izgalmas és érdekes, ha ott vagy az összes ultrahang vizsgálaton, hiszen ma már a jó felbontású képeknek köszönhetően egészen részletgazdagan tudják az orvosok megmutatni a pici testrészeit, a mozgását, a méhben adott hangját.

# A párod érezni fogja, hogy számíthat rád

Még ha nem is mondja, nagyon sokat jelent neki, hogy vele vagy a vizsgálatokon, hogy minden kisebb-nagyobb mérföldkövön, esetleg akadályon valóban ketten mentek keresztül.

Kép
forrás: getty images

# Még jobban beleszerethetsz a kismamába

Látni, hogy a párod a gyermeketeket hordja a szíve alatt, igazán mély érzéseket mozgathat meg benned. Úgy érezheted, még sokkal jobban tiszteled, szereted a másikat.

# Már a kezdetektől jobban kötődhetsz a babához

Sok apuka számol be arról, hogy a baba születése utáni kezdeti időszakban nem igazán találja a helyét a „csapatban”. Épp ezért ha csak teheted, már a várandósság alatt is vedd ki aktívan a részed a babavárásból: olvass a témában, beszélgess sokat a pároddal az érzéseiről (és a tieidről is!), beszélj a babához, járjatok el közösen az orvoshoz, és szülésre való felkészítőre is. Ha jobban beleveted magad a várakozásba, már a születéskor is közelebb fogod érezni magadhoz a kicsit.

Még több cikk neked
9 jel, hogy gyermekednek a digitális szakmában a helye
9 jel, hogy gyermekednek a digitális szakmában a helye

Legyen fiú vagy lány, 2 vagy 12 éves, ha az alábbi jelekkel találkozol, nem kizárt, hogy gyermeked egy nap programozó, webfejlesztő, szoftverfejlesztő, vagy más hasonló, IT területen dolgozó szakember lesz. És valószínűleg nagyon jó is!

Elolvasom
Kire ütött ez a gyerek: Szabó Győző most mindent visszakap kisfiától, amit valaha ebben az életben elkövetett - VIDEÓ
Kire ütött ez a gyerek: Szabó Győző most mindent visszakap kisfiától, amit valaha ebben az életben elkövetett - VIDEÓ

Szabó Győző két gyerek büszke édesapja: egy 21 éves nagylányé és egy 7 éves kisfiúé. Az Apa Magazin legújabb számának címlapfotózásán fiával, Misivel pózólt - mi pedig két póz közt kifaggatuk őt a gyerekneveléssel kapcsolatos tapasztalatairól.

Elolvasom
Itt a tavasz, vele együtt az Apa magazin legfrissebb száma.
Itt a tavasz, vele együtt az Apa magazin legfrissebb száma.

Ezúttal is főszerkesztőnk, Vida Ferenc szedte össze öt kedvenc cikkét a lapból. Popeye, gasztroapák és vloggerek minden mennyiségben.

Elolvasom

Előfizetés