Ennyi együtt töltött év után vállal közös gyereket a magyar fiatalok többsége

Mit gondolsz mi ez a szám? Most kiderül.

Miért szeretnének gyermeket vállalni a magyar párok? Mikor ideális szerintük a családalapítás? Mennyire tájékozottak a fogantatás témakörében? Ezúttal ezekre a kérdésekre kereste a választ a tartós párkapcsolatokért és tudatos családtervezésért kampányoló Ragaszkodj hozzá! kezdeményezés. A több mint 2000 ember közreműködésével készült Nagy Családalapítási kutatás nagy örömünkre, igen pozitív képet fest a magyar fiatalok gondolkodásáról. A galériában a felmérésből kinyert legfontosabb információkat olvashatjátok.

A párok közül sokan ismerik fel a harmónia jelentőségét, ugyanis a legtöbben a testi-lelki egyensúlyt jelölték meg, mint a sikeres teherbe esést támogató lefontosabb tényezőt.

A válaszadók csupán 10 százaléka kötötte a babaprojekt sikerét a megfelelő anyagi feltételekhez.

Nézd meg a galériánkat> 5 kép
Tudatosnak és jól informáltnak vallják magukat a magyar párok a családalapítás terén: egy kutatás eredményei

A válaszok alapján ebben a gyerekvállalás kérdésében szerencsére nem befolyásolja a magyar párokat sem a család, sem a társadalom elvárása. A kitöltőket a sok nevetés és a leendő gyermekkel együtt eltöltött idő motiválja leginkább abban, hogy babát vállaljanak, illetve az, hogy úgy érzik, akkor lesz igazán értelme az életüknek, ha szülővé váltak.

(Az adatok a tartós párkapcsolatban élők gyermekvállalási attitűdjeit felmérő, 2017. augusztusában 2357 fő részvételével lezajlott, online, nem reprezentatív kutatás eredményeiből származnak.)

Ragaszkodj hozzá! kampány

Még több cikk neked
Így segíthetsz a kicsinek elhessegetni a rémálmokat
Így segíthetsz a kicsinek elhessegetni a rémálmokat

"Apa, rosszat álmodtam!"

Elolvasom
Ha a 3 évesek Facebookoznának…
Ha a 3 évesek Facebookoznának…

...akkor vajon milyen státuszokat posztolnának? Egy blogger megpróbálta elképzelni, hogyan adnának hírt a nap fénypontjairól a kisgyerekek, íme az eredmény.

Elolvasom
És ezt tudtad apa? - Ilyen hőmérséklet kell egy kisbabának
És ezt tudtad apa? - Ilyen hőmérséklet kell egy kisbabának

Útravaló, vagy kisokos, ami neked is jól jöhet egyszer.

Elolvasom

Előfizetés