Ez volt a legmeghatóbb karácsonyi pillanatom mióta apa vagyok

Forrás: Getty Images

Igaz történet, amivel arra bíztatunk, hogy te is írd meg a tiédet és küldd el nekünk!

Már 12 éve gyakorolom az apaságot, így ennyi idő alatt bőven kijutott a gyönyörű, felejthetetlen, kedves momentumokból, amit a lányaimnak köszönhetek. Mégis az egyik legemlékezetesebb pillanat hat évvel ezelőttről való, a közös karácsonyfa díszítésről. A feleségem szinte minden évben csempész új díszeket is a fára, de azért mi is ragaszkodunk a régi, úgymond jól bevált darabokhoz is, amiket még kapcsolatunk hajnalán közösen vettünk, vagy amiket a szüleinktől örököltünk.

Nekem van egy-két nagy becsben tartott díszem, amit jópár éve az édesanyám nekem adott, ugyanis tudta, hogy szép emlékeim fűződnek hozzá, hiszen azokat minden évben apámmal közösen aggattuk fel a fára, miközben bakelitről szólt a karácsonyi zene, vagy épp a rock’n’roll és miközben anyám elkészült a töltött káposztával. Most, hogy már felnőtt vagyok és magam is apa, évek óta közösen díszítek a lányaimmal, nagyokat beszélgetve, nevetgélve és régi sztorikat mesélve a nagypapáról, akire ők sajnos nemigen emlékezhetnek, hiszen még nagyon kicsik voltak, amikor elment. Hat éve is pontosan így volt ez, mindhárman ott nyüzsögtünk a fa körül, az egyik lány a fényfüzért bogozta, a másik a fém akasztókat tette rá a díszekre, én pedig a magasabb ágakra akasztgattam a gömböket, motívumokat.

Legbelül valahogy mindig is tartottam attól, hogy egyszer majd én magam töröm el valamelyik számomra igen becses díszt, - ami leginkább egy hullámos jégcsapra emlékeztet és kopott piros, lila, vagy fakó zöld színekben játszik-, de próbáltam elhessegetni ezt a képet és nagyon óvatosan vettem a kezembe őket. Aztán egy óvatlan pillanatban, amikor a nagyobbik lányom nyújtotta felém az egyiket, én épp nagyon bele voltam feledkezve a mondandómba és csak a fél szemem volt a kezemen. Nem volt visszaút: a dísz kicsúszott az utána kapó praclikból, dekázott még egyet a térdemen, majd egy lenti ágon, aztán hatalmas csörömpölés közepette szilánkjaira esett.

Kép
forrás: GettyImages

Nem kiabáltam, épp csak felszisszentem, mert nem akartam, hogy azt higgye a lányom, hogy ő tehet róla, hisz nem így volt. Próbáltam úgy tenni, mintha nem érdekelne, de biztosan látszott rajtam egy kis szomorúság, és utána már nem is volt annyira nevetgélős a hangulat. A feleségem hozta a lapátot, összehúzta a szilánkokat és egy szemeteszsákba dobta. Délutánra a lányok elvonultak a szobájukba, mi ilyenkor rápihenünk kicsit az estére, ugyanis édesanyám és a testvéremék később csatlakoznak hozzánk a vacsorára és az ünneplésre.

Este 8-kor a vacsora után, talpig ünneplőben mindenki a fa körül állt és énekelt, majd elkezdtük az ajándékok kibontását. Mikor rám került a sor, a lányok mellém telepedtek és átadtak egy kis díszdobozt egy borítékkal. Kibontottam a lapot, amin nagy színes betűkkel, - és persze arany csillámtollal-, ez állt:

Tudjuk, hogy nem olyan mint a régi, de reméljük még így is tetszeni fog! Szeretünk Apa!

- Kitti és Livi

A dobozka pedig nem mást rejtett, mint a délelőtt széttört gyerekkori díszemet, egy kissé újragondolva: a lányok egy kindertojás belsejéből csináltak az anyukájuk segítségével új díszt belőle. A kis sárga tojás fehérre volt festve, ragasztóba hempergetve és a dísz nagyobb szilánkjaival körbetéve. Egy kis akasztót is átszúrtak a műanyagon, a tojás belsejébe pedig beletették a megmaradt, még értékelhető méretű törmeléket, nehogy elvesszen.

A meglepetéstől elérzékenyülve nehezen tudtam volna visszafojtani a könnyeimet, de nem is akartam. Megríkattak a kedvességükkel, hogy azt akarták, ne kelljen elbúcsúznom egy ilyen régi emléktől. Mit is mondhatnék: így még szebb lett belőle!


Nézd meg a galériánkat> 6 kép
Veszély a karácsonyfa körül - erre figyelj, ha még kicsi a gyerek
Még több cikk neked
Utolsó hétvégéjére készül idén a Gyerek Sziget
Utolsó hétvégéjére készül idén a Gyerek Sziget

Jjúnius 23-24-én érdemes kinézni a Hajógyári-szigetre és elmerülni a seregnyi ingyenes programban.

Elolvasom
Ez a hétvége az apukák ünnepe lesz a Gyerek Szigeten
Ez a hétvége az apukák ünnepe lesz a Gyerek Szigeten

A Gyerek Sziget harmadik hétvégéjén az apukáknak kedveskednek a szervezők, csupa apa-gyerek programmal:

Elolvasom
9 jel, hogy gyermekednek a digitális szakmában a helye
9 jel, hogy gyermekednek a digitális szakmában a helye

Legyen fiú vagy lány, 2 vagy 12 éves, ha az alábbi jelekkel találkozol, nem kizárt, hogy gyermeked egy nap programozó, webfejlesztő, szoftverfejlesztő, vagy más hasonló, IT területen dolgozó szakember lesz. És valószínűleg nagyon jó is!

Elolvasom

Előfizetés

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem