Nálad van a hétvégén? 8 izgalmas apa-gyerek program

Forrás: Getty Images

Rengeteg közös élményt gyűjthettek viszonylag egyszerű dolgok által is!

Úgy hisszük, egyikőtöknek sem kell bemutatni, hogy mennyire nehéz dolog csak időszakosan látni a gyermekünket. Ha minden bonyodalom nélkül meg is tudunk egyezni a volt párunkkal a láthatásban, minden alkalommal érezzük az idő nyomását, hiszen tudjuk, egy hétvége alatt kell kiélveznünk a gyerekünkkel töltött pereket, aztán ismét hosszan kell várakoznunk a következőre. Ilyenkor természetes, hogy minden tőlünk telhetőt meg szeretnénk neki adni, nem csak olyan környezetet, amelyben nálunk is otthon érezheti magát, de olyan programokat is, amik igazi élményekhez juttatják és amiket majd hozzánk fog kötni. Programok tekintetében persze nem kell minden alkalommal valami kimozdulós, fizetős dologra gondolni, érdemes keverni, változatossá tenni az együttléteket. Ehhez hoztunk most néhány ötletet, hogy kedvedre szemezgethess belőlük.

Érdekes kísérletek

Számtalan dolgot taníthatsz meg a kölyöknek, ha megmutatsz neki néhány kísérletet. Ötleteket erről az oldalról is gyűjthetsz, hogy minden alkalomra jusson egy kísérlet.

Ásatás, régészkedés

A földben rejlő dolgok mindig nagyon izgalmasak egy gyerek számára. Ha tudsz egy biztonságos, régi kőfejtőt, vagy területet, ahol lehet a kövek közt keresgélni igazán érdekes dolgokra bukkanhattok. Tipp: útépítéseknél, nagyobb szabású építkezéseknél gyakori, hogy régészek is átnézik a helyszínt. Ha tudsz ilyen helyről, be lehet kéredzkedni egy fél órára, - szigorúan semmihez sem nyúlni-, és megfigyelni hogyan zajlik ez a munka.

Fémdetektorozás

Lehet már kapni pár ezer forintért fém kereső játékot. Rejts el a lakásban, vagy a kertben apró tárgyakat (virágcserépben, vagy egy bokor alatt) és indulhat a felfedezés!

Tákolás, barkácsolás

Minden gyerek hasznára válhat, ha össze tud szögelni egy kisebb tárgyat fából, tudja, hogy miként működik egy csavar, vagy akár a csiszolópapír. Tervezzetek mondjuk egy klassz madáretetőt és csináljátok is meg. Barkácsboltban mindent be tudtok hozzá szerezni. Aztán még le is lehet festeni és megtömni sok finomsággal.

Kép
forrás: pinterest

Kirándulás, geocaching

Szuper élmény lehet kincset keresni a városban, vagy akár az erdőben. Utóbbit meg lehet spékelni egy kis sütögetéssel is.

Az állatok szeretete

Az állatok iránti tiszteletünkből, szeretetünkből és gondoskodásból rengeteget tanulnak tőlünk a kicsik. Ha nincs állatotok, az sem baj: menjetek el állatsimogatóba, vadasparkba, állatkertbe, terráriumba. Tipp: a menhelyeken lehet kutyát sétáltatni, adományozni; az állatkertben örökbe lehet fogadni állatokat, támogatni az étkeztetésüket. Előbbivel közvetlenül taníthatod gondoskodásra a gyereket, utóbbi pedig mindig jó közös program lehet, hiszen az örökbefogadott állatot meg is kell néha látogatni!

Kép
forrás: pinterest

Mackó varrás

Menjetek el egy mackó varrodába és készítsétek el közösen a gyerkőc saját maciját! Közben jó sokat fogtok nevetni az „ügyetlenkedéseteken”, de a végeredmény mindenképp klassz lesz, és egy-egy egyedi brummogóval lesztek gazdagabbak. Itt és itt is varrhattok macit.

Csillagvizsgálás

Számtalan szuper planetárium, csillagvizsgáló van az országban, ahol nem csak a távcsövekbe lehet belekukkantani, de izgalmas előadásokat, filmeket is meg tudtok nézni. Tipp: menjetek szervezett éjszakai csillagnéző túrára a Zselici Csillagparkba!


Nézd meg a galériánkat> 5 kép
5 képernyőmentes közös program otthonra a gyerkőccel
Még több cikk neked
9 jel, hogy gyermekednek a digitális szakmában a helye
9 jel, hogy gyermekednek a digitális szakmában a helye

Legyen fiú vagy lány, 2 vagy 12 éves, ha az alábbi jelekkel találkozol, nem kizárt, hogy gyermeked egy nap programozó, webfejlesztő, szoftverfejlesztő, vagy más hasonló, IT területen dolgozó szakember lesz. És valószínűleg nagyon jó is!

Elolvasom
Kire ütött ez a gyerek: Szabó Győző most mindent visszakap kisfiától, amit valaha ebben az életben elkövetett - VIDEÓ
Kire ütött ez a gyerek: Szabó Győző most mindent visszakap kisfiától, amit valaha ebben az életben elkövetett - VIDEÓ

Szabó Győző két gyerek büszke édesapja: egy 21 éves nagylányé és egy 7 éves kisfiúé. Az Apa Magazin legújabb számának címlapfotózásán fiával, Misivel pózólt - mi pedig két póz közt kifaggatuk őt a gyerekneveléssel kapcsolatos tapasztalatairól.

Elolvasom
Itt a tavasz, vele együtt az Apa magazin legfrissebb száma.
Itt a tavasz, vele együtt az Apa magazin legfrissebb száma.

Ezúttal is főszerkesztőnk, Vida Ferenc szedte össze öt kedvenc cikkét a lapból. Popeye, gasztroapák és vloggerek minden mennyiségben.

Elolvasom

Előfizetés