Téli olimpia a nappaliban: 3 klassz játékötlet

Forrás: fatherly.com

Gyorskorcsolya a konyhában? Síugrás a nappaliban? Miért is ne!

Elöljáróban mindenkit szeretnénk megnyugtatni, hogy nem, nem őrültünk meg, hogy egy olyan dologgal rukkolunk elő, ami minden bizonnyal irtó nagy kupival és hangzavarral jár. Mert hogy az van, hogy nem elég, hogy még mindig keménykedik velünk a tél, a gyerkőcöket csak hellyel-közzel lehet a szabad levegőre kivinni egy hosszabb és kimerítőbb játszásra és hát ugye mindenki téli olimpia lázban ég.

Miért ne éghetnénk hát mi is abban a gyerekekkel együtt, tettük fel ma a kérdést és válaszként gyorsan ki is találtuk, hogyan lehetnénk a gyerekekkel mi is olimpikonok, még ha játszásiból is.

Valójában az egészhez nem kell más, csak egy kellően nagy tér, némi eszköz, amit bevethetünk a pályák kijelölésére és persze jó hangulat, amit mi szülők szolgáltatunk.

Eljátszottunk a gondolattal, hogy mely olimpiai számok lennének alkalmasak arra, hogy a konyhánkban, esetleg a nappalinkban is megrendezésre kerülhessenek, és rövid tanakodás után a síugrás, a gyorskorcsolya (akár váltó) és a műkorcsolya mellett voksoltunk.

Kép
forrás: getty images

Mi kell hozzá?


# Nagy tér, amire alkalmas lehet a nappalink és/vagy konyhánk, esetleg néhány bútort eltolva.

# Dekortapasz ragasztószalag, vagy más ragasztó, ami nem tesz kárt a padlónkban és könnyen eltávolítható. Ezzel jelöljük ki a pályák széleit és esetlegesen a sávokat is.

# A4-es lapok pontozótáblának, 1-től 10-ig számozva, hogy a zsűri (anya és apa) könnyen fel tudja őket tartani az egyes versenyszámok után.

# Egy okosmobil, amivel tudunk fotózni és videózni; esetleg valami, ami mikrofonra hajaz, ha úgy döntünk, mi leszünk a bemondók, közvetítők is a pálya szélén.

Így játszátok:

Egyszerre egy versenyszámmal kezdjük, mondjuk el a (könnyített) szabályokat, miután felrajzoltuk a pályákat és szükséges jeleket a padlóra. A síugráshoz például sáncként használhatjuk a kanapét (persze csak óvatosan), amely elég meghúzzuk az ugrás hosszát jelző vonalakat.

Állapodjunk meg benne, hogy egy versenyző hányszor indulhat, és miután lement az összes kör, lépjünk tovább a következő versenyszámra!

A gyorskorcsolyát remekül lehet imitálni például egy ovális, vagy kerek konyhaasztal körül, főleg, ha csúszik a padló és a gyerekeken csak zokni van. A köridőket mérhetjük a telefonunkon lévő stopperrel is, az eredményt pedig az előzőleg meghozott szabályok szerint adhatjuk a többi ponthoz.

A műkorcsolya remekül mutat szintén csúszósabb kövön, ehhez azonban feltétlenül biztosítsunk felkészülési időt, hogy valóban látványos koreográfiával térjenek vissza csemetéink. A háttérbe betehetünk inspiráló, „győzelmi dalokat”, de persze bekapcsolhatjuk a tv-t is egy-egy versennyel a háttérben.

Szülőként ne feledkezzünk meg fontos kommentári teendőnkről, hangosan és éljenezve kísérjük figyelemmel minden egyes versenyző próbálkozását! Az eseményről videó is készülhet, amit aztán remek lesz családi programokon visszanézni.

Jó téli olimpiát!

Még több cikk neked
9 jel, hogy gyermekednek a digitális szakmában a helye
9 jel, hogy gyermekednek a digitális szakmában a helye

Legyen fiú vagy lány, 2 vagy 12 éves, ha az alábbi jelekkel találkozol, nem kizárt, hogy gyermeked egy nap programozó, webfejlesztő, szoftverfejlesztő, vagy más hasonló, IT területen dolgozó szakember lesz. És valószínűleg nagyon jó is!

Elolvasom
Kire ütött ez a gyerek: Szabó Győző most mindent visszakap kisfiától, amit valaha ebben az életben elkövetett - VIDEÓ
Kire ütött ez a gyerek: Szabó Győző most mindent visszakap kisfiától, amit valaha ebben az életben elkövetett - VIDEÓ

Szabó Győző két gyerek büszke édesapja: egy 21 éves nagylányé és egy 7 éves kisfiúé. Az Apa Magazin legújabb számának címlapfotózásán fiával, Misivel pózólt - mi pedig két póz közt kifaggatuk őt a gyerekneveléssel kapcsolatos tapasztalatairól.

Elolvasom
Itt a tavasz, vele együtt az Apa magazin legfrissebb száma.
Itt a tavasz, vele együtt az Apa magazin legfrissebb száma.

Ezúttal is főszerkesztőnk, Vida Ferenc szedte össze öt kedvenc cikkét a lapból. Popeye, gasztroapák és vloggerek minden mennyiségben.

Elolvasom

Előfizetés